Sjeverna Irska slavi, Ukrajinci pakuju kofere

Historijska pobjeda debitanta na EP

Sjeverna Irska slavi, Ukrajinci pakuju kofere

Reprezentacija Sjeverne Irske, koja je debitant na Evropskom prvenstvu, danas je ostvarila historijsku pobjedu nad Ukrajinom (2:0).

Prvo poluvrijeme ponudilo nam je pravu fudbalsku uspavanku. Za 45 minuta nije viđena niti jedna prava stopostotna prilika, ali su samo tri minute igre u nastavku utakmice bile su dovoljne da se stvari drastično promijene. Nakon jednog prekida, Gareth McAuley je glavom pogodio za vodstvo Sjeverne Irske od 1:0.

U 58. minuti utakmica je morala biti prekinuta i to zbog snažnog grada, ali je meč nastavljen nakon nekoliko minuta.

Ukrajina je do kraja utakmice pokušavala doći do poravnanja, ali napadi ove selekcije su bili jalovi. Najozbiljnija prilika pred golom Sjeverne Irske viđena je u 70. minuti, kada je Viktor Kovalenko šutirao snažno ali neprecizno. Pokušao je nešto kasnije i Konoplyanka, ali bez promjene rezultata.

Kada se očekivao kraj utakmice, rezervista McGinn je u sedmoj minuti sudijske nadoknade postigao drugi gol za svoju selekciju kojim je potvrdio ovu veliku pobjedu.

Sjeverna Irska je tako proslavila veliku pobjedu i ostala u igri za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Sa druge strane, Ukrajincima je ovo bio drugi poraz i njihove šanse za prolaz su svedene na minimum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi