Kagawa se vratio kući

Sve je dogovoreno

Kagawa se vratio kući

S. Mlaćo
Bivši reprezentativac Japana Shinji Kagawa vraća se kući. Kagawa je promijenio veliki broj klubova i na kraju odlučio da se vrati u japansku J1 ligu.

Tamo će nastupati za ekipu Osake, gdje i započeo karijeru. Iz Osake je otišao u Borussiju Dortmud 2010. godine i pružao sjajne partije. Obukao je i dres Manchester Uniteda, te se kasnije vratio u Borussiju.

Bio je ljubimac navijača i postigao je čak 60 pogodaka u dvije sezone. Kasnije se okušao i u Bešiktašu, Zaragozi, PAOK-u...

Bio je i reprezentativac Japana te je u 97 utakmica postigao 31 pogodak. Sada se vraća kući gdje će vjerovatno i završiti karijeru.

U Japanu je i dalje omiljen i sigurno će ga lijepo primiti u Osaki. Osaka je prošlu sezonu završila na petom mjestu J1 lige.

Kagawa će posebno pamtiti period u Manchesteru Unitedu. Tada je postao i prvi azijski igrač koji je postigao hat trick te prvi te prvi igrač iz Japana koji je osvojio naslov prvaka u Premier ligi.

Odlaskom sa klupe legendarnog Alexa Fergusona izgubio je status u početnoj postavi, te mu je bilo jasno da je vrijeme za rastanak.

Nova sezona u J-1 ligi počinje 17. februara.

Ambicije Osake samim povratko Kagawe biće mnogo veće, iako je jasno da on sa 33 godine nikako nije na nivou kojem je bio ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti