U Dortmundu briljirao, a onda nestao sa scene: Zabio gol direktno iz kornera i pokazao da je živ!

Kagawa zabio sjajan pogodak

U Dortmundu briljirao, a onda nestao sa scene: Zabio gol direktno iz kornera i pokazao da je živ!

Endin Čaušević

Shinji Kagawa svojevremeno bio je jedan od najboljih igrača Borussije Dortmund, te mu se predviđala blistava karijera, ali nažalost nije uspio da opravda očekivanja.

Kagawa je bio dio legendarne generacije Dortmunda koju je s klupe predvodio Jurgen Klopp, te je s dosta uspjeha igrao u dresu njemačkog kluba.

Japanac je došao u Dortmund na ljeto 2010. godine iz Cerezo Osake i nakon dvije odlične sezone Dortmund gaje prodao Manchester Unitedu za skoro 20 miliona eura, ali na Old Traffordu se nije baš najbolje snašao.

Kagawa je u Unitedu proveo dvije sezone i potpom se vratio u Dortmund za koji je igrao još pet godina, ali ne na nivou kao ranije.

Sve je iznenadio odlaskom u Bešiktaš prije tri godine na posudbu, ali nakon samo pola godine se vratio u Njemačku. No, ubrzo nakon toga Dortmund ga je prodao Zaragozi i Kagawa je igrao godinu dana u španskoj drugoj ligi što niko nije mogao očekivati da će se desiti.

No, nakom samo godinu dana raskino je ugovor i potpisao za PAOK, ali se i u Grčkoj zadržao samo godinu dana. Ovaj 33-godišnjak trenutno igra u Belgiji za Sint-Truiden u kojij je stigao početkom godine.

Kagawa je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset utakmica za belgijski klub i zabio je dva gola, a o jednom pogotku ovog vikenda bruji cijeli fudbalski svijet.

Naime, St. Truiden je jučer na svom terenu ugostio Charleroi i slavio je sa 2:1, a upravo je Kagawa uspio da postigne pogodak za 1:0 u 12. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kagawa je oduševio fudbalski svijet jer je zabio nevjerovatan pogodak direktno iz kornera, te je pokazao da pored svega ima i dalje barem dio magije u svojim nogama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi