Prije 14 godina postignut jedan od najljepših golova iz slobodnjaka u historiji

Nezaboravni Shunshuke Nakamura

Prije 14 godina postignut jedan od najljepših golova iz slobodnjaka u historiji

E. Čaušević

Na današnji dan prije 14 godina vidjeli smo jedan od najljepših golova koji je postignut iz slobodnog udarca.

Naime, 21. novembra 2006. godine u Glasgowu su igrali Celtic i Manchester United, a na kraju je škotski tim sve iznenadio i pobijedio sa 1:0.

Utakmicu je obilježio legendarni japanski fudbaler Shunshuke Nakamura koji je važio za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu.

Kakvu lijevu nogu ima Nakamura je pokazao u 81. minuti kada je postigao spektakularan gol iz slobodnjaka za 1:0 i tako donio pobjedu Celticu protiv Uniteda koji je bio apsolutni favorit u ovom meču.

Nakamurin gol i danas možete vidjeti na TV špicama, a zaista se radi o prelijepom pogotku kojeg se sigurno vrijedi još jednom prisjetiti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Nemoj te tako ba, vrijeđate Lessieve i Penaldove fanove, oni misle samo ova dvojica znaju tako nešto uraditi.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti