Shved i Mozgov vodili Rusiju do pobjede nad Turcima

Shved i Mozgov vodili Rusiju do pobjede nad Turcima

D. Rakanović

Reprezentacija Rusije napravila je iznenađenje na startu Eurobasketa nakon što su u punoj Fenerbahce areni savladali domaćina Tursku rezultatom 76:73.

Rusi bolje ulaze u utakmicu i nakon deset minuta igre imaju prednost od pet poena (20:15). Stečenu prednost Rusi ne ispuštaju do samog kraja, ali su domaći igrači predvošeni večeras sjajnim Cedijem Osmanom sve vrijeme bili u igri, ne dopustivši Rusima da se osjetnije odlijepe. 

U posljednjem period gledali smo rezultatsku klackalicu i dramu u finišu. Čovjek odluke bio je Alexei Shved koji je pogodio trojku za 72:68 na 25 sekundi do kraja i tako praktično donio pobjedu svojoj selekciji. 

U preostalom vremenu Osman je uspio samo da ublaži poraz Turske. 

U selekciji Rusije istakao se Alexei Shved sa 22 poena. Pratio ga je Mozgov sa 20 poena i devet skokova. 

Kod Turske najefikasniji je bio Cedi Osman sa 28 poena, uz to je imao sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili i Veyseloglu i Erden sa po 11 postignutih poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi