Šibenčanke bolje od Čelika
Foto: ŽKK Jolly Šibenik

Regionalna liga za košarkašice

Šibenčanke bolje od Čelika

O. Lekić

U 1. kolu Regionalne lige za košarkašice jedini naš predstavnik, Čelik, poražen je na gostovanju kod Jolly Šibenika (86:67).

Košarkašice hrvatskog predstavnika opravdale su ulogu favorita i sasvim zasluženo su svladale Čelik. Po našeg predstavnika kobna je bila 3. četvrtina koju su košarkašice Šibenika riješile u svoju korist rezultatom 30:11.

Kod Šibenika najefikasnije su bile Luca Ivanković sa 26, te Neda Lokas sa 23 poena, dok su kod Čelika najefikasnije bile Nataša Anđelić sa 17 i Amra Mehmedić sa 14 poena.

Nakon susreta trenerica Čelika Mensura Andelija za službenu internet stranicu Regionalne lige je izjavila:

"Moram reći da sam zadovoljna nekim segmentima u igri, ali ne i nastupom moje ekipe, jer nam se u posljednje vrijeme često događa da padnemo u nastavku. Moramo raditi na tome, jer ipak smo mi neiskusni kada je u pitanju Regionalna liga i to se vidjelo tokom današnjeg susreta. Čestitam Šibeniku na pobjedi, to je ekipa o kojoj ne treba trošiti riječi, jer već godinama igraju vrlo važnu ulogu u ovoj ligi."

Rezultati 1. kola:
Vojvodina - Jedinstvo Bijelo Polje 62:58, Jolly Šibenik - Čelik 86:67, Celje - Maribor 83:66, Radivoj Korać - Medveščak 89:70, Voždovac - Lupa Promotion 70:62, Partizan Galenika - Gospić CO 100:96.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.