Šibenik ubjedljiv, Alispahić strijelac

HNL, 21. kolo

Šibenik ubjedljiv, Alispahić strijelac

A. Beganović

U okviru 21. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva odigrana su još tri susreta, a naš internacionalac Mehmed Alispahić u pobjedi svog Šibenika na gostovanju kod Istre postigao je pogodak.

Šibenik je u veoma važnom susretu došao do tri boda na gostovanju kod Istre. Izabranici Vjekoslava Lokice slavili su rezultatom 4:1. Već u 29. minuti momčad iz Krešimirovog grada preko Jelića je došla do prednosti, da bi u 42. minuti Tokić pogodio za 2:0.

U 5. minuti nastavka u listu strijelaca upisao se i Alispahić, a na 4:0 povisio je Kartelo, da bi porazu Istre ublažio Tepurić trinaest minuta prije kraja.

Rijeka je s minimalnih 1:0 na gostovanju savladala Slaven Belupo, a jedini gol na utakmici postigao je Ćulina u 56. minuti, dok su Osijek i Dragovoljac podijelili bodove (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.