Šibenik:Mamić kupuje Zeca samo preko novina

Nakon propalog transfera

Šibenik:Mamić kupuje Zeca samo preko novina

Adnan Beganović

Čelni ljudi Šibenika nakon jednomjesečne medijske blokade, prekinuli su šutnju te se na press konferenciji obratili kolegama iz Hrvatske, a najviše pažnje svakako je bilo usmjereno na neuspjelu prodaju našeg reprezentativca Ermina Zeca.

"Prodaja Ermina Zeca bila je najinteresantniji dio proteklog razdoblja, no morate shvatiti da smo jednim dijelom bili i upozoreni od menadžerskih agencija da nekim istupom u javnosti ne bismo eventualno ugrozili transfer", rekao je podpredsjednik kluba sa Šubićevca, Željko Dulibić, hrvatskim novinarima te dodao:

"Transfer Zeca je pomalo specifičan. U proteklom razdoblju Šibenik je realizirao par jačih transfera u hrvatskim okvirima u kojima je klub relativno dobro poslovao, čak i više od toga. Puno se toga pisalo prošlih sedmica i mi smo u klubu analizirali cijelu situaciju. Došli smo do zaključka da je stanje na tržištu nepovoljno za prodaju ali i da je Zec bio relativno nepoznat evropskom tržištu. Nije igrao evropske utakmice da bi bio u evropskom izlogu. Nismo nabijali cijenu za Zeca, a to vam mogu potvrditi i sam Ermin i njegov menadžer. Bila je jedna konkretna ponuda iz Turske, no ona nije mogla zadovoljiti sve strane, a bilo je i nekih ponuda o posudbi, no to je Zec bez mnogo razmišljanja odbio."

Podpredsjednik Šibenika na pres konferenciji također je istakao da je čelni čovjek Dinama, Zdravko Mamić, kupovao brzonogog Bugojanca samo preko novina, odnosno da nikada nije poslao konkretnu ponudu na adresu kluba iz Krešimirovog grada.

"Zdravko Mamić je izjavio u novinama da je nudio više od 1,5 milijun eura za Zeca, ali to jednostavno nije istina. Nikoga nije zvao u klub i to ponudio. Isto vrijedi i za Hajduk, što se negdje provlačilo po novinama. Još postoji mogućnost da se Zec transferira jer su neka tržišta poput ruskog, ukrajinskog i švicarskog otvorena i dalje. Ali ako i ne bude tako Zec ostaje s nama, prošao je pola priprema i puno će nam značiti za ostvarivanje naših proljetnih planova", zaključio je Dulibić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije