Svi je žele, a čuvaju je puškama: Izgradila je poslovno carstvo, kupila sebi klub i pravi dar-mar

Priča o bogatoj vlasnici fudbalskog kluba

Svi je žele, a čuvaju je puškama: Izgradila je poslovno carstvo, kupila sebi klub i pravi dar-mar

A. Čaušević

Rijetke su žene u svijetu fudbala koje se mogu pohvaliti da su vlasnice nekog fudbalskog kluba. To je i slučaj sa Sibongile Marokanom, mnogim Evropaljnima nepoznatom damom iz Južnoafričke republike. 

Marokana je uspješna poslovna žena koja je rođena u Johanesburgu, a nedavno se odlučila za zanimljiv poslovni potez.

Naime, s namjerom da postane vlasnica profesionalnog kluba ona je kupila Bokone FC koji uopšte nije posjedovao licencu za takmičenje.

Za bogatu Sibongile nije bilo problem da iskrešira 20-ak hiljada eura kako bi kupila licencu te je njen klub počeo sa djelovanjem.

Djevojka u 30-im godinama ima za cilj da u narednim sezonama Bokone FC uvede u Premier ligu Južnoafričke republike što i neće biti previše težak zadatak pošto se očekuju ulaganja od nje.

Oglasi

Njenom klubu za sada ide vrlo dobro i očekivati je da na kraju sezone izbori play-off za promociju u drugi rang. 

Ona je poslovno carstvo izgradila zahvaljujući sigurnosnoj agenciji, a vrlo često se u javnosti može vidjeti kako je čuvaju noružani muškarci.

Njeno bogatstvo se procjenjuje na nekoliko miliona, a interesantno da još uvijek nije predala svoje srce niti jednom muškarcu iako ima mnogo udvarača.

Za sebe voli reći da je veliki filantrop, vrlo je aktivna na društvenoj mreži Instagram. Vlasnica je i jedne građevinske firme.

Oglasi

Očigledno je da uživa u luksuzu pa u svojoj garaži ima nekoliko skupocjenih vozila, a sluteći po objavama najdraže vozilo joj je Mercedes.

Iako se već ostvarila u životu stalno traži novi način da zaradi novac pa se u posljednje vrijeme počela baviti i organizacijom svečanih događaja, cateringom, a čak nekad zna biti angažovana i kao fitnes trener.

Oglasi

Najnovije vijesti