Siguran trijumf naših rukometaša

Kvalifikacije za SP

Siguran trijumf naših rukometaša

Adnan Beganović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igraju u Finskoj ubjedljivo je pobijedila Veliku Britaniju rezultatom 44:19.

Iako smo se nakon jučerašnje pobjede Rumunije nad Velikom Britanijom od "samo" 9 razlike pomalo pribojavali današnjeg susreta, naši rukometaši ovaj put su nam pokazali da su te strepnje bile bezrazložne.

Sjajnom igrom, posebno u drugom poluvremenu, ostvarili smo uvjerljiv trijumf i sada nas samo korak dijeli od plasmana u baraž.

Prvo poluvrijeme susreta sa Velikom Britanijom igrali smo pod "ručnom", pa se tako na odmor otišlo pri rezultatu 17:12 za naš nacionalni tim.

Međutim, u drugom dijelu naši reprezentativci odigrali su fenomenalno, posebno u odbrani, pa su Britancima dozvolili samo 5 pogodaka u 30 minuta.

Najefikasniji u našim redovima bili su Toromanović sa 9, Doborac sa 7 te Terzić i Međić sa po 5 postignutih golova, a u listu strijelaca upisali su se još i Halilbegović (4), Pijetlović (4), Malešević (3), Jaškić (2), Veselinov (2), Prce (2) i Harmandić (1). Naši golmani također su bili na visini zadatka. Šabanović je imao 12, a Grahovac 7 uspješnih intervencija.

Kvalifikacije za SP

BiH - Velika Britanija 44:19 (17:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.