Sigurna pobjeda Rytasa nad Zaragozom

Eurocup

Sigurna pobjeda Rytasa nad Zaragozom

M. Šljivak

Košarkaši Lietuvos Rytasa savladali su večeras na svom parketu u četvrtom kolu Eurocupa špansku Zaragozu rezultatom 87:75.

Većim dijelom prve četvrtine igrala se izjednačena košarka. Ipak, izabranici Ace Petrovića su odigrali dosta dobro završnicu ovog dijela igre, a najviše zahvaljujući Juanu Palaciosu su nakon prvih 10 minuta igre imali sedam poena prednosti 27:20.

Prijetila je Zaragoza u drugoj dionici. Dolazili su do minus jedan, ali nisu uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist. Iako je španski tim dobio ovu dionicu 26:25, na poluvrijeme su otišli sa šest poena zaostatka 52:46.

Imao je Rytas većim dijelom treće četvrtine dvocifrenu razliku. Ipak, nisu uspjeli prelomiti meč, pa je dobrom završnicom Zaragoza stigla do minus četiri 66:62 na ulasku u posjednju dionicu.  

Rytas je serijom od 13:0 osigurao pobjedu u ovom susretu. Zaragoza nije uspjela postići poene sedam minuta u posljednjoj dionici, pa je tim Ace Petrovića zasluženo stigao do pobjede u ovom susretu.

Martynas Gecevicius je predvodio Rytas sa 22 poena i šest skokova, Reinaldas Seibutis je dodao 18, dok je kod Zaragoze Henk Norel ubacio 16, a Jon Stefansson 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije