Sigurne pobjede Cityja i Udinesea
Phillips osigurao miran revanš

Osmina finala, prve utakmice

Sigurne pobjede Cityja i Udinesea

Adnan Beganović

Prije nekoliko trenutaka završeno je i preostalih pet utakmica osmine finala Kupa Uefa. Sigurnu pobjedu od dva gola razlike ostvarili su Manchester City i Udinese, minimalno su slavili Werder i Marseille, dok je  PSG na svom terenu samo remizirao sa Bragom.

PSG sjajnu formu iz francuskog prvenstva nije uspio prenijeti u Kup UEFA. Večeras su na svom terenu odigrali bez pogodaka sa portugalskom Bragom, tako da gosti u Portugal odlaze sa veoma dobrim rezultatom.

Werder je na svom terenu minimalno pobjedio francuskog Saint – Etiennea (1:0). Jedini strijelac na utakmici bio je Naldo u 20. minuti susreta.

Manchester Cyti dočekao je najveće iznenađenje dosadašnjeg dije Kupa UEFA, danski Aalborg. "Građani" su dobrom igrom ostvarili siguran trijumf, te na revanš susret odlaze sa velikom prednošću i bilo bi veliko iznenađenje kada se City ne bih plasirao u narednu rundu takmičenja.

Utakmicu sa najviše pogodaka u osmini finala Kupa UEFA odigrali su Marseille i Ajax na Velodrom. Domaćin je zabilježio pobjedu rezultatom 2:1. Strijelci za Marseille bili su Cheyrou i Niang, dok je za amsterdamsku momčad pogodio Suarez iz jedanaesterca.

Udinese je na svom ternu dočekao prošlogodišnjeg pobjednika Kupa UEFA, ruski Zenit. Sve do 85. minute činilo se da će Rusi naputiti Italiju sa pozitivnim rezultatom ali onda samo u pet minuta talijanska momčad golovima Quagliarelle i Natalea stvara sigurnu prednost pred revanš susret.

Rezultati prvih utakmica osmine finala Kupa UEFA:
PSG – Braga 0:0
Werder – Saint Etienne 1:0 (Naldo 20')
Manchester City – Aalborg 2:0 (Caicedo 8', Phillips 30')
Marseille – Ajax 2:1 (Cheyrou 19', Niang 33' / Suarez 36')
Udinese – Zenit 2:0 (Quagliarella 85', Natale 90')
CSKA – Shakhtar 1:0 (Lowe 50')
Hamburg – Galatasaray 1:1 (Jensen 50' / Akman 32')
Dynamo – Metalist 1:0 (Vukojević 54')

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti