Sigurne pobjede Eintrachta i Duisburga

2. Bundesliga, 31. kolo

Sigurne pobjede Eintrachta i Duisburga

Midhat Šljivak

Dva susreta 31. kola 2. njemačke Bundeslige odigrana su danas, a pobjede su upisale ekipe Eintrachta iz Frankfurta i Duisburga.

Eintracht je sa ubjedljivih 4:0 savladao Aue, te je na taj način tri kola prije kraja jednom nogom već ostvario plasman u Bundesligu. Alexander Meier je u 28. minuti doveo Eintracht u vodstvo, da bi Sonny Kittel u finišu prvog poluvremena povećao na 2:0.

Nastavak je donio još dva gola u mreži gostiju. 3:0 je bilo u 54. minuti kada je pogodio Sebastian Jung, da bi konačnih 4:0 postavio Benjamin Kohler u 83. minuti susreta.

Duisburg je na svom terenu savladao davljenika Aachen s 2:0. Oba gola pala su u posljednjih dvadeset minuta igre. Prvo je Daniel Brosinski donio prednost domaćim u 74. minuti, da bi u 83. konačnih 2:0 postavio Jurgen Gjasula.

Kompletan susret su u ekipi Duisburga odigrali bivši bh. reprezentativci Branimir Bajić i Džemal Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.