Sigurne pobjede Konjuha i Partizana

Challenge kup

Sigurne pobjede Konjuha i Partizana

Adnan Beganović

Danas u Živinicama odigrani susreti 1. kola kvalifikacijske grupe Challenge kupa. Bh. predstavnik Konjuh bez većih problema je svladao Manchester (36:18), dok je beogradski Partizan bio bolji od bjeloruskog Arkatrona (41:28).

Rukometaši Konjuha iz Živinice u 1. kolu kvalifikacija Challenge kupa svladali su Manchester. Od samog početka susreta vidjelo se da engleski predstavnik nema šta tražiti u Živinicama, a konačan rezultat i ubjedljiva pobjeda Konjuha od 18 razlike je i pravo mjerlio odnosa snaga na terenu.

U dresu Konjuha najefikasniji su bili Jagodić sa 8 i Smajić sa 6 postignutih golova, dok je kod Manchestera sa 9 golova najučinkovitiji bio Girost Celian.

Beogradski Partizan je opravdao ulogu favorita u duelu sa bjeloruskim Arkatronom. Crno-beli su slavili rezultatom 41:28, a najučinkovitiji kod Partizana bio je Nemanja Ilić sa 11 golova, dok je kod Arkatrona Kamyshyk Dzmitry sa 8 golova bio najefikasniji.

U 2. kolu sastaju se Konjuh i Arkatron, te Partizan i Manchester, a dvije prvoplasirane momčadi obezbjedit će prolaz u narednu fazu takmičenja.

Challenge kup, 1. kolo:

Konjuh - Manchester 36:18
Partizan - Arkatron 41:28

Gradska dvorana Živinice. Gledalaca: 850.Sudije: Dimitrije Mitrovski i Drago Todorovski, Makedonija.Delegat: Josip Posavec Hrvatska. Isključenja:Konjuh 6 min, Mančester  4 min.Sedmerci:Konjuh 3/3,  Mančester 2/2.Rezultat: Konjuh –Mančester  36:18 (17:9).

KONJUH:
Kamberović ( 11 odbrana), Hadžiomerović 1, Ivanišević, Memić 3, Čirak 4, Aljić, Am. Muhić, Beširović, Smajić 6, Mi. Muhić 5, Jagodić 8, Husić 5, Mujanović  i  Zildžić 4.
MANCHESTER:Babinski Bartlomiey, Bouche Aurélien 2, Deak Georgiou Minas 2, Girost Celian 9, Hammache Karim 2, Belus Vladimir (12 odbrana) Holden Jeremy, Karas Peter, Liatouji Semir 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti