Sigurno napušta Bayern: Benatia bira između dva kluba

Na meti klubova iz Serije A

Sigurno napušta Bayern: Benatia bira između dva kluba

Endin Čaušević

Odbrambeni igrač minhenskog Bayerna Mehdi Benatia ovog ljeta će sigurno napustiti redove prvaka Njemačke.

Benatia se nije naigrao od dolaska u bavarsku ekipu iz Rome prije dvije godine. Iako je bio želja Pepa Guardiole na kraju je većinu utakmica počinjao sa klupe za rezervne igrače. On će sasvim sigurno napustiti ovaj klub, a u igri za njegovo dovođenje su dva italijanska kluba.

Već ranije se špekulisalo o tome da će Benatia svoju karijeru nastaviti u Juventusu koji je spreman ponuditi 20 miliona eura. Prvu sezonu Benatia bi igrao kao posuđen igrač.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, italijanski mediji danas prenose da Benatiju u svojim redovima želi i Milan. Novi trener Vicenzo Montella slaže tim za narednu sezonu, a prva želja mu je da defanzivnu liniju pojača sa Benatijom. Bit će zanimljivo vidjeti koju ponudu će prihvatiti nekadašnji igrač Rome.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi