Sikiraš među odabranim, Musu treneri izostavili

Završen Jordan Bran Classic

Sikiraš među odabranim, Musu treneri izostavili

U Zagrebu je ovoga vikenda održan Jordan Bran Classic kamp na kojem su sudjelovali ponajbolji talenti evropske košarke rođeni 1999. godine.

Dvadeset odabranih podijeljeno je u dvije momčadi, sivu pod vodstvom Danka Miholića i crnu pod vodstvom Daniela Lutza, a na kraju više razloga za slavlje imala je siva koja je slavila rezultatom 86:62. 

Iako je naš Džanan Musa sa 16 poena, šest asistencija i tri skoka imao najzapaženiju ulogu u pobjedničkom timu, na kraju je od strane američkih trenera izostavljen sa spiska od deset igrača koji će narednog mjeseca nastupiti na završnom Jordan Brand Classicu. 

Svoj komentar na izostavljanje Muse dao je i sportski direktor Cedevite Krešimir Novosel. 

"Musa je neupitan talent i jedan od najvećih prospekata u svojem godištu. Sigurno postoje neki razlozi zašto nije u tih deset igrača, a mi ćemo sigurni razgovarati s američkim trenerima jer nas upravo to zanima da i mi možemo na tome tačno raditi. Na njega gledamo kao na jedan veliki projekt kluba za budućnost i ja uopšte ne sumnjam da će on u budućnosti biti valoriziran na pravi način."

Ono što je posebno bitno, jeste da se među deset odabranih našao naš drugi predstavnik u ovom natjecanju, a to je Njegoš Sikiraš koji nosi dres italijanske ekipe Stella Azzurra.

Igrači koji će nastušiti na završnom Jordan Brand Classicu: Antonio Jordano (Cedevita), Dimitrios Moraitis (Grčka), Onuralp Bitim (Turska), Lang Mc Carthy Santos (Španjolska), Nikola Mišković (Srbija), Darko Bajo (Hrvatska), Njegoš Sikiraš (BiH), Yves Pons (Francuska), Philip Harkenhoff (Njemačka), Jaylen Hoard (Francuska).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.