Mladi košarkaš u potpunosti spreman

Sikiraš: Razumijem ih, zdravlje je na prvom mjestu

E. Čaušević

Njegoš Sikiraš je jedan od mladih košarkaša na koje će Duško Vujošević računati u narednim utakmicama naše reprezentacije

Bh. selektor se našao u velikim problemima nakon što su mu otkazali najbolji igrači i jasno je da će okosnica reprezentacije sada biti na mlađim igračima. Jedan od njih je i Njegoš Sikiraš koji se nakon teške povrede koljena konačno oporavio i poručuje da je u potpunosti spreman za naredne mečeve.

"Ovaj trening smo odradili veoma dobro iako na početku niko nije očekivao da smo na ovom nivou fizičke spreme. Najvažnije je da je prvi trening prošao bez povreda i da se sve dobro završio", rekao je Sikiraš na početku, te se dotakao igrača koji su odlučili da se neće pojaviti na ovom okupljanju:

"To što su otkazali oni najbolje znaju zašto. Znamo da je zdravlje na prvom mjestu jer ako niste zdravi ne možete u životu ništa raditi. Ja to na neki način shvatam jer sam odustvovao na Svjetskom prvenstvu zbog povrede. Razumijem ih i podržavam".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi