Šilić i Wagner riješili Zvorničane

Široki Brijeg - Drina 5:1

Šilić i Wagner riješili Zvorničane

Edmir Škorić

Široki Brijeg nije imao većih problema na Pecari protiv Drine. Hat-trick Šilića, te dva pogotka  Wagnera bili su dovoljni za rutinsku pobjedu nad Zvorničanima.

Široki je pred oko 500-ak gledalaca savladao Drinu, a najzaslužniji za nova tri boda svakako je kapiten Dalibor Šilić.

Šilić je u 19. minuti sa bijele tačke pogodio za vodstvo domaćih koji su danas u svim segmentima igre nadigrali svog protivnika.

Ipak, Drina iako autsajder uspijeva doći do izjednačenja. Ninić je matirao Bandovića poslije greške domaće odbrane. Taj rezultat ostao je aktivan do kraja prvog poluvremena.

U nastavku Široki nastavlja svoju dominaciju na terenu, a ona je krunisana sa još dva pogotka kapitena. Šilić je u svega dva minuta postigao dva gola i oba puta iz slobodnog udarca.

Brazilac Wagner je u posljednjih deset minuta postigao dva pogotka, te postavio konačnih 5:1 u korist Širokog Brijega koji se tako, na neki način, iskupio navijačima za poraz u Mionici protiv prvoligaša Omladinca u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH.

Premijer liga BiH, 9. kolo:
Široki Brijeg - Drina 5:1 (Šilić 19 - penal, 53, 54, Wagner 81, 90/ Ninić 26

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.