Šilić: Rani gol bi dobro došao

Kapiten oprezan

Šilić: Rani gol bi dobro došao

Široki Brijeg minimalan trijumf dijeli od dvomeča sa Udineseom. Svjesni su u ovom hercegovačkom gradiću važnosti današnjeg meča protiv kazahstanskog Irtysha iz Pavlodara na stadionu Pecara. 

„Gledali smo njihov gostujući meč iz Bugarske protiv Levskog. Zatvorili su se i igrali bunker. Ne sumnjam da će tako biti i danas na Pecari. Imaju prednost i svim će se silama braniti ovdje, zbog toga bi rani gol dobro došao,“ kaže kapiten Dalibor Šilić, strijelac drugog pogotka u Pavlodaru.

Šilić je zadovoljan konačnim ishodom prvog meča, pogotovo zbog podatka da su Širokobriježani imali rezultatski zaostatak od dva gola.

„Kako smo krenuli, konačan rezultat je dosta dobar. Šteta je što nismo poveli sa 3:2 jer smo imali nekoliko odličnih prilika uprkos izuzetno neugodnom terenu sa umjetnom, i uz to nakvašenom podlogom."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da bi se dobacilo do Udinesea na Pecari je dovoljan i minimalan trijumf. Šilić je oprezan, ali i optimističan.

„Ne smije biti opuštanja. Moramo biti maksimalno konecntrisani. Samo tako možemo do trećeg pretkola. Pokazali su se Kazahstanci kao neugodan protivnik, igrati će zatvoreno i vrebati priliku iz kontri. Imaju dva neugodna bočna igrača, a centarfor Murzoev njihov je najopasniji igrač. Sve dok ne eliminišemo Irtysha, o Udineseu ne smijemo razmišljati,“ dodao je Šilić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.