Šilić: Uz pomoć publike do trijumfa

Pred revanš susret 2. pretkola Evropske lige

Šilić: Uz pomoć publike do trijumfa

Danas je u prostorijama NK Široki Brijeg održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik kluba Mijo Jelić, trener Ivica Barbarić i kapetan momčadi sa Pecare Dalibor Šilić.

„Sve je spremno za utakmicu. Ekipa Sturma sa stručnim stožerom stiže danas u 14.30h u Mostar. Večeras u 19 sati imat će trening na Pecari. Utakmica će biti u izravnom prenosu na BHT1. Očekujemo prepune tribine, zato molimo navijače da dođu već sat vremena ranije na stadion“, rekao je predsjednik kluba Mijo Jelić.

„Pritisak postoji i treba ga biti,samo ga treba pravilno usmjeriti. Postigli smo aktivan rezultat u Grazu, ali treba odigrati još 90 minuta. Oni imaju dobru ekipu predvođenu iskusnim Muratovićem, te Hassom u napadu. Disciplinirani su, dobro igraju na polukontre i kontre. Volja i želja kod igrača postoji, samo to treba prenijeti na teren i aktivno odigrati i u napadu i u obrani“, rekao je trener Širokobriježana Ivica Barbarić.

„Teren će pokazati postavku, oni imaju rezultat i prednost, iako taj rezultat nije onaj koji su priželjkivali. Moramo biti oprezni, koncentraciju držati 90 minuta, a jako je bitno da su igrači motivirani. Svi su zdravi i spremni. Poslije ručka idemo za Međugorje gdje ćemo u 18.30 sati održati trening, a na dan utakmice imat ćemo lagani trening i onda slijedi priprema za utakmicu“, nadodao je Barbarić.

„Atmosfera je super, odlična. Čitavu sezonu igramo za ovakve utakmice. Oni su dobra ekipa, respektiramo ih, ali ako na terenu budemo stajali dobro, možemo uz pomoć publike doći do pobjede koja će nam osigurati prolaz dalje“, rekao je kapetan momčadi Dalibor Šilić.

Na Pecari se očekuje velik broj gledatelja. Predsjednik Jelić je najavio dolazak uprave Dinama kao i Hajduka te brojnih drugih koji žele biti na Pecari i pogledati ovu utakmicu.

Utakmica se igra u četvrtak 23. 07. sa početkom u 20.15 sati u izravnom prenosu na BHT1.


Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.