Ništa od BiH i Hrvatske: Begić u ovom trenutku najbliže ruskom dresu

Povezivao se i sa BiH i Hrvatskom

Ništa od BiH i Hrvatske: Begić u ovom trenutku najbliže ruskom dresu

Edmir Škorić

Silvije Begić pruža dobre partije u Rusiji gdje nastupa za Rubin iz Kazana.

Ovaj 27-godišnjak rođen u Posušju preko Hrvatske je stigao do Rusije. Igrao je u nižim rangovima u bh. nogometu prije nego se otisnuo u inostranstvo, a sada je uzeo ruski pasoš i ima pravo nastupa za tu zemlju.

“Nije me nitko kontaktirao. Jesam se nadao pozivu i prije kad sam dobro igrao, očekivao sam da ću za te dobre igre biti nagrađen, ali to se nije dogodilo. Spominjali me jesu mediji u Hrvatskoj, u BiH ne, a ja sam rekao da ću se odazvati prvoj reprezentaciji koja me pozove.”, rekao je rođeni Posušak Begić.

“Sad je situacija drukčija. Imam ruske menadžere i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu", dodao je.

Na kraju će, po svim prilikama, Begić najprije zaigrati za reprezentaciju Rusije.

Top Komentari

Sarajevobombarder
Kako bih ja sve ove sto nece BiH proglasio persona nongrata, vjecna zabrana ulaska u BiH
2 4
user1605368976
Možeš nastupati za veterane Rusije.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi