Mladi fudbaler Rijeke pred potpisom za Posušje
Foto: HNK Rijeka

Ilinković stiže u Premijer ligu?

Mladi fudbaler Rijeke pred potpisom za Posušje · Saznajemo

E. Čaušević

Posušje je u minuloj sezoni briljiralo u Prvoj ligi FBiH i zasluženo se plasiralo u Premijer ligu.

Posušje je prije nekoliko dana počelo pripreme za novu sezonu u kojoj će nakon 12 godina ponovo igrati u najjačem rangu bh. fudbala.

Jasno je da će ovaj klub napraviti promjene u igračkom kadru što se tiče prošle sezone jer je pred početak priprema ovaj tim napustilo 13 fudbalera.

Sezona u Premijer ligi počinje 17. jula, te Posušje sigurno ima dovoljno redova da posloži kockice i spremno uđe u novu sezonu.

Novo pojačanje Posušja će gotovo sigurno biti mladi fudbaler Silvio Ilinković koji će na Mokri Dolac stići iz Rijeke.

Ovaj 18-godišnjak igra u veznom redu, te se očekuje da u narednim danima zvanično bude predstavljen kao novo pojačanje Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ilinković je ponikao u dresu Širokog Brijega, ali je prije tri godine još kao kadet potpisao za Rijeku. Prošle sezone igrao je za juniore Rijeke, a debitovao je i za prvi tim kluba s Rujevice i to u Kupu Hrvatske.

Također, treba dodati da je Ilinković nastupao za omladinske kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u juniorskoj selekciji upisao je četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi