Simeone: Ne postoje bolji od Oblaka i Courtoisa
Foto: EPA

Smatra trener Atletica

Simeone: Ne postoje bolji od Oblaka i Courtoisa

Diego Simeone ispred Atletico Madrida govorio je na konferenciji za medije pred večerašnji meč protiv Chelseaja. 

Atletico i Chelsea se u okviru grupne faze Lige šampiona sastaju večeras od 20:45 sati na "Metropolitanu", a uoči utakmice trener domaćih Diego Simeone se posebno osvrnuo na golmane obje momčadi.

Prema njegovom mišljenju, Jan Oblak i Thibaut Courtois su trenutno najbolji čuvari mreže na svijetu.

"Oblak i Courtois su najbolji golmani na svijetu. Oblaku ne nedostaje ništa od Courtoisa, jer su njih dvojica u vrhu i u njihovom slučaju ne postoji nikakva nadogradnja", kazao je Simeone, te se osvrnuo na utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prekidi mogu biti veoma važni u ovom meču. Gimenes nam je važan igrač jer može da igra na više pozicija u odbrani. Kada igra kao bek, kao da imamo trojicu štopera i jači smo u skoku", riječi su trenera Atletica. 

Jorgandžije su u prvom kolu grupne faze remizirali sa Romom, dok je Chelsea slavio nad Qarabagom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti