Simeone: Ništa što se dešava sa Falcaom nije slučajno

Naporni treninzi i želja za uspjehom su ključ

Simeone: Ništa što se dešava sa Falcaom nije slučajno

A. Haznadarević

Trener Atletico Madrida Diego Simeone, istakao je da izvanredne igre njegovog napadača nisu slučajnost, te da je sve to Kolumbijac postigao zahvaljujući ogromnoj želji za uspjehom i teškim treninzima.

"Radamel je igrač koji oduševljava svakog navijača. Ništa što se dešava s njim nije slučajno. On trenira i napreduje, naporno radi i želi da uspije", istakao je argentinski stručnjak, dodavši da ne razmišlja o rastanku sa svojim najboljim igračem:

 

"Ne razmišljam o tome da li će nas napustiti. To je kao i s ostalim dobrim stvarima u životu, jednostavno, morate da uživate u njima", smatra Simeone.

 

On je sav dosadašnji uspjeh kluba pripisao isključivo igračima, te je skromno dodao da on samo zna iskoristiti njihove odlične sposobnosti.

 

Diego Simeone je još jednom ponovio to da nikada ne bi mogao trenirati drugi madridski klub - Real:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Ja sam veoma sentimentalna i emotivna osoba. Zato nikada ne bih sjeo na klupu Reala. Možda sam lud, ali ja Atletico nosim u srcu. S klubom imam ugovor do kraja sezone i znate da uvijek radim onako kako osjećam. Trenutno se osjećam sjajno ovdje, idemo meč po meč i nadam se da ćemo obradovati navijače Atletica", zaključio je trener ekipe sa Vicente Calderona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti