Simeone ostao skroman: Divim se Mourinhu

Trener Atletico Madrida pred derbi

Simeone ostao skroman: Divim se Mourinhu

A. Haznadarević

Ovaj vikend nam donosi veliki madridski derbi u kojem će Real Madrid na svom Santiago Bernabeu dočekati velikog gradskog rivala Atletico.

Za razliku od prethodnih okršaja ova dva rivala, sada se Atletico nalazi u daleko boljoj poziciji sa osam bodova više na kontu, te je najbiži vodećoj Barceloni.

 

Ipak, i pored bolje pozicije na tabeli, trener Jorgandžija Diego Simeone ostao je skroman, te poručio da se divi Mourinhu:

 

"Iskreno, divim se Mourinhu. On je istinski pobjednik. Pobijedio je u svim državama u kojima je bio trener i to uvijek s različitim igračima! Posebno mi se svidio način kada je bio na kormilu Intera, jer ga uopće nije pokušao promijeniti. Stil igre prilagodio je igračima koje je imao na raspolaganju i iz toga izvukao trostruku krunu", istakao je Simeone, te dodao da njegova momčad ne osjeća da je favorit u ovom duelu:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Ne smatramo se favoritima, iako samo na tabeli ispred Reala. Znamo kakva će momčad stajati preko puta u subotu navečer. Pokušat ćemo odigrati najbolju moguću utakmicu i zadati svom rivalu probleme", zaključio je trener Atletico Madrira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.