Simeone pred meč s Arsenalom uigravao ekipu s deset igrača

Ima nepogrešiv instinkt

Simeone pred meč s Arsenalom uigravao ekipu s deset igrača

U sklopu Evropske lige Atletico Madrid će sutra odmjeriti snage s Arsenalom u revanšu polufinala. Prvi susret je okončan rezultatom 1:1, a gostima je isključen Šime Vrsaljko i trener Diego Simeone.

Fudbaler Atletica Thomas Partey otkrio je novinaru Independenta da je njegov trener tačno predvidio šta bi se moglo desiti na toj utakmici, pa je dan prije nje uigravao ekipu s desetoricom, umjesto 11 fudbalera.

"Stvar vezana za Simeonea, a koju ljudi ne znaju, je da on ima nepogrešiv instinkt. Trenirali smo deset na 11. Govorio nam je da bismo mogli ostati s igračem manje, a to se onda sutra i desilo."

"Privilegovan sam što imam priliku trenirati kod nekoga poput njega. Svaki igrač koji je trenirao kod njega - napredovao je. Ne znam kako je u drugim klubovima, ali u Atleticu je svaki trening nova borba. Tim se gradi na osnovu onoga koliko dobro trenirate i kakve partije pružate na utakmicama", kazao je Partey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi