Čudesan oporavak Brazilca: Prije mjesec dana slomio nogu, danas već na treningu

Filipe Luis se vratio

Čudesan oporavak Brazilca: Prije mjesec dana slomio nogu, danas već na treningu

Midhat Šljivak

Fudbaler madridskog Atletica Filipe Luis (32) pojavio se na današnjem treningu kluba.

Ne bi tu ništa bilo čudno da 32-godišnji Brazilac nije prije nešto više od mjesec dana slomio nogu u duelu Evropske lige protiv Lokomotive u Moskvi.

Luis je meč u Moskvi napustio na nosilima, ubrzo je utvrđeno da mu je slomljena fibula i Brazilac je završio na operacionom stolu.

Očekivao se višemjesečni oporavak. Atletico je objavio da je za njega sezona završena i bilo je izvjesno kako će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čudesno se Luis oporavio za samo sedam nedjelja od operacije. Jutros se pojavio na treningu i iznenadio je sve prisutne, te se očekuje i da zaigra u nekoj od narednih utakmica.

Čak je i uvršten i u tim koji će se sutra boriti protiv Arsenala za prolaz u finale Evropske lige, ali pitanje je hoće li dobiti šansu za igru u ovako važnom meču kada se zna da je iza njega težak period oporavka od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi