Simeunović: Navikao sam da tresem Željinu mrežu

Krilni igrač Sarajeva za SportSport.ba

Simeunović: Navikao sam da tresem Željinu mrežu

E. Škorić

Deni Simeunović ima samo 22 godine, a već iza sebe ima šest sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Simeunović je nastupao za Travnik i Zrinjski, a trenutno je član Sarajeva. Radi se o sjajnom krilnom igraču, koji svojom prodornošću  može uvijek da bude prevaga za ekipu u čijem dresu nastupa.

Kako se osjećate u Sarajevu?

"Prezadovoljan sam što sam došao u klub kao što je Sarajevo. Najveći klub po meni u državi. Očekivanja su najveća moguća, ali idemo od utakmice do utakmice. Pokušat ćemo svojom igrom i zalaganjem da napravimo što bolji rezultat u ovoj sezoni", kazao je Simeunović za SportSport.ba.

Nerijetko se dešava da igrači prelaze iz jednog u drugi klub koji se bori za titulu. Šta je bio Vaš razlog?

"Zrinjski je veliki klub, ali je Sarajevo još veći. Projekat Sarajeva me privukao i nije bilo dileme kada sam pozvan da se priključim bordo timu".

Dali ste gol Želji na Grbavici u posljednjoj utakmici za Zrinjski, sigurno da znate kako je igrati velike utakmice. Kako će biti igrati protiv Zrinjskog, a i u sarajevskom derbiju?

"Radujem se toj utakmici. Volio bih pokazati da su bili u krivu što su me tako lako 'maknuli' iz kluba, odnosno iz sastava. Naravno, bit će mi velika želja da dokažem da su me olako pustili. Jedva čekam tu utakmicu. Što se Želje tiče, pa često sam pogađao mrežu Plavih, pa se svakako nadam da ću to ponoviti ubzo. Željno iščekujem sarajevski derbi, to još nisam doživio".

Mostarski derbi?

"Mnogo interesantne utakmice, pune naboja, posebno kad se igra u Vrapčićima. Često ružno ispadne na kraju. Jedno veliko iskustvo u životu. Jedva čekam najveće derbije, da osjetim tu atmosferu. Imat ću poseban motiv u tim utakmicama i volio bih da postignem gol protiv Želje". 

Kako je surađivati s trenerom Miodragom Ješićem?

"Sve pozitivno mislim o Ješiću. Ima jako dobar pristup prema igračima, daje mi korisne savjete, puno pomaže i savki igrač želi imati takvog trenera".

Brzo ste se uklopili u Sarajevo, očito Vam odgovara stil kakav se igra na Koševu?

"Odgovara mi stil igre Sarajeva, leži mi brza igra po krilima. Puno mi po desnoj strani pomaže Kadušić, s kojim sjajno surađujem i često se znamo zamijeniti, i on ponekad ide naprijed, a ja čuvam njegovo mejsto".

Koje trenere pamtite po dobrom, koje utakmice  po dobrom, a koje su Vam ostale u lošem sjećanju? 

"Pamtim Nermina Bašića, s kojim sam radio u Travniku. On mi je prvi koji mi je pokazao neke ozbiljnije stvari na terenu dok sam bio vrlo mlad. Također, Branko Karačić u Zrinjskom. Po dobrom pamtim utakmicu protiv Širokog, onaj ludi preorket. Još i meč Travnik - Zrinjski, kada sam privukao pažnju Mostaraca. Loša utakmica? Hmm, ona protiv Čelika, kada sam dobio crveni karton".

Šta u karijeri niste još uspjeli, a da to želite?

"Grupna faza Lige prvaka sa Sarajevom bi bilo ostvarenje sna".

Sarajevo ima jak sastav, posebno naprijed, kakva su očekivanja od ove sezone?

"Idemo na oba trofeja. U igri smo. Ne želimo nešto najavljivati spektakularno, ali je činjenica da ćemo uraditi sve za što bolji plasman".

Ko Vam se među igračima Sarajeva čini kao "najluđi", ko najviše priča, s kim se najviše družite?

"Berberović je posebna priča, on je najkomičniji, svima je interensantno dok priča. Cimer sam s Kramarom, a sa svima sam jako dobar. Svi su super".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najdraži klub u Evropi i igrač?

"Barcelona mi se najviše dopada. Ronaldinho mi je najdraži igrač".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi