Simo Krunić novi šef „romantičara“
Simo Krunić se nije proslavio na Grbavici

Smjena na klupi OFK Beograd

Simo Krunić novi šef „romantičara“

Simo Krunić, nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara, koji je prvom dijelu sezone sjedio na klupi premijerligaša sa Grbavice, imenovan je za novog trenera srbijanskog superligaša OFK Beograd.

Upravni odbor OFK-e jednoglasnom odlukom smijenio je dosadašnjeg trenera Mihajla Ivanovića, koji je klub „zavio u crno“, a popularni „romantičari“ u posljednjih 12 utakmica pod njegovom trenerskom palicom ostvarili su samo jednu pobjhedu! Nakon ove crne serije OFK je pao na deveto mjesto sa šest bodova više od posljednjeplasiranog Banata, a pet od pretposljednjeg Čukaričkog.

Krunić se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u vrijeme dok je predvodio premijerligaša sa Grbavice, obzirom da se u prošloj sezoni borio za opstanak. U jesenjem dijelu tekuće sezone Željo je pod Krunićevom trenerskom palicom zauzeo osmo mjesto sa 14 bodova manje od jesenjeg prvaka Zrinjskog i deset više od, u to vrijeme, posljednjeplasiranog Veleža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.