Simon: FIBA-ina pravila? Glupost!
Foto: EPA

Hrvatski košarkaš poručio

Simon: FIBA-ina pravila? Glupost!

E. Škorić

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon osvrnuo se na nova pravila koje je uvela FIBA.

Simon će u narednoj sezoni, nakon što je okončan Eurobasket, igrati za turski Anadou Efes.

"Imao sam nekoliko drugih ponuda, ali kad ame Efes zvao, nisam se puno dvoumio. Upoznat sam s radom trenera Velimira Perasovića. Rezultati govore sve. On je jedan od najboljih trenera u Evropi i zadovoljstvo mi je što ćemo raditi zajedno", kazao je Simon.

„Dosta je novih igrača. Još uvijek nismo počeli s utakmicama pa ne znam još tačno što će Perasović tražiti od mene da napravim. Volio bih napraviti sve najbolje, ali vidjet ćemo kad krenu utakmice. Za sada je atmosfera odlična. Po onome što sad vidim, mislim da ćemo biti odlična momčad na terenu i van njega. Igrat ćemo brzo, puno trčati i žestoko u obrani", ističe Simon.

Potom je govorio o FIBA-inim odlukama prema kojim igračima iz NBA lige i Eurolige nije dozvoljeno igrati kvalifikacije za SP.

„Sve što mogu reći je da je to glupo. Nije dobro za navijače da u bilo kojem natjecanju ne možete igrati s najboljim igračima. Nije to dobro ni za igrače, a nitko neće dobiti ništa dobrog od toga. Navijači žele gledati najbolje igrače i to je jednostavno.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije