Rožman govorio o pobjedi Sarajeva, pa otkrio šta je s Viverosom i da li računa na njega

Press konferencija nakon utakmice

Rožman govorio o pobjedi Sarajeva, pa otkrio šta je s Viverosom i da li računa na njega

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva večeras su na Koševu pobijedili Posušje sa 3:0 u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je uspjelo pred svojim navijačima da slavi i dođe do tri boda, a junak je bio Almedin Ziljkić koji je postigao dva gola na večerašnjoj utakmici.

Nakon utakmice održana je i press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se strateg domaćeg tima Simon Rožman koji je imao šta da kaže.

"Čestitke igračima, hvala navijačima na sjajnoj atmosferi. Jedna lijepa pobjeda za nas na startu. Vidi se da smo u nekom grču i da ima tu prostora za napredak. Treba da radimo da bismo bili još bolji, danas neću da pričam o lošim stvarima. Za nas jako bitna pobjeda s psihološke strane, dečki su se dobro spremili, ali mislim da nismo još na razini na kojoj bih htio", rekao je Rožman na početku.

Kako vam se čini sve to na terenu?

"Najviše sam sretan što nismo primili gol, u zadnjih 10 mečeva smo primili 18 golova. To me jako veseli, u defanzivi smo dobro odigrali. Jedna mala te situacija uspava, tu nas je golman spasio . Nismo mogli puno da promijenimo, samo sam htio da probudim ekipu i mislim da možemo mnogo bolje od ovoga".

Na terenu to nije toliko loše izgledala, odbrana Šahinovića je bila ključna?

"Mogla bi sigurno utakmica ići u drugom smjeru, ali imali smo i mi tih šansi. Bili smo mirni. Zadovoljan sam viđenim u većem dijelu utakmice, nemamo vremena i moramo puno bolje od ovoga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Debitovao je Peneranda, Viveros ponovo na tribinama, šta je s njim?

"Mogu igrati samo tri stranca. Svaki put će neki ostati vani, takva su pravila. Svi su u konkurenciji i niko od njih nije otpisan zasad, ali niko nije ni privilegovan. Jako bitna pobjeda za novu dozu samopouzdanja da dečki vide da mogu dosta bolje da igraju. Svi koji su i s klupe ulazili su obavili ono što je trebalo", zaključio je trener Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Nek si krenuo sa pobjedom.To je jako važno Moraš opravdati dato ti povjerenje Ipak si došao u najveći BH klub svih vremena.Samo hrabro i juriš po Duplu Krunu Ništa manje od toga.Imaš sve na raspolaganju.Nsjbolje navijače,najbolje igrače,para ko šodera,udri muški svi smo uz našeg Bordo Giganta.Dušmani nek kmeeeeeće
4 4
Kakaks
Puna podrška !
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi