Simoni: Napoli može izboriti Evropu
De Sanctis jedna od akvizcija Napolija ovog ljeta.

Simoni: Napoli može izboriti Evropu

E. Škorić

Bivši trener Intera i Napolija, Luigi Simoni, istaknuo je kako nebesko-plavi mogu završiti na jednoj od pozicija koja donosi plasman na evropska takmičenja.

Napoli je, ponajviše zbog dobrog trgovanja ovog ljeta, jedan od onih timova koji mogu dosta toga napraviti, i od koga se puno očekuje. Bivši trener Intera i Napolija, Luigi Simoni, također vjeruje u dobru sezonu za tim iz Napulja, svrstavši ih na jednu od prvih šest pozicija.

"Vjerujem da je njihov trener napravio neke važne akvizicije. Fabio Quagliarella važan je igrač, čovjek koji će osigurati dovoljno pogodaka. Uz Lavezzija formirat će veliki dvojac, posebno u pogledu brzine i kontranapada", rekao je Simoni za tuttonapoili.net, te nastavio.

"Napoli lako može završiti na prvih šest mjesta Serije A".

Klub je jači još za Lucu Cigarinija, Juana Zunigu i golmana Morgan De Sanctisa. Prošle sezone Partenopei su dobro otvorili sezonu, no nakon zimske pauze njihova igra se raspala, pa su na kraju završili tek na 12. mjestu, što je rezultiralo otpuštanjem trenera Eduardo Reje, koji je ove sezone preuzeo splitski Hajduk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.