Kao da mu je Neymar u rodu: Brazilac pokušao simulirati, ovako nešto loše još nismo vidjeli

Kakav promašaj

Kao da mu je Neymar u rodu: Brazilac pokušao simulirati, ovako nešto loše još nismo vidjeli

E. Ganibegović

Utakmica između Kashime i Urawe u 28. kolu japanske prve lige bila je spektakularna, no istakao se manje sretan događaj na početku drugog poluvremena.

Brazilac Arthur dvaput je zabio, u 16. i 27. minuti, a Kashima se nadala laganoj pobjedi. Gosti su smanjili razliku u 30. minuti preko Matsua, da bi sredinom drugog poluvremena Iwanami postavio konačan rezultat 2:2.

U 52. minuti dogodio se "događaj" utakmice. Brazilac Pituca (30), veznjak Kashime, pokušao je proći suparnika u blizini centra igrališta, ali je ismijan zbog simuliranja. 

Skočio je kao u bazen iza protivnika, a da ga ovaj nije dotaknuo i izazvao "valove" ironije na društvenim mrežama.

"Je li on glumac u pozorištu kazalištu u Kashimi?", "Jadnik, kao da ga je neko upucao" ili "Kakva smiješna simulacija", bili su samo neki od komentara korisnika interneta.

Pogledajte o čemu se radi i procijenite sami. Definitivno jedno od najlošijih simuliranja koje smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Inače, Diego Pituca karijeru je počeo u Brasilisu, zatim je igrao za Guacuano, Matonense, Uniao Sao Joao, Botafogo i Santos prije nego što ga je u januaru 2021. kupio Kashima Antlers za 1,33 miliona eura.

Brazilski veznjak ove je sezone za Kashimu u svim takmičenjima upisao 26 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije.

Potez koji je napravio vjerovatno ne bi trebao mnogo uticati na njegov status u ekipi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi