Šimunić sastavio idealni tim: U napadu Džeko i Falcao

Šimunić sastavio idealni tim: U napadu Džeko i Falcao

Hrvatski internacionalac Josip Šimunić u razgovoru za službenu stranicu FIFA dao je opsežan intervju u kojem je sastavio i svoju idelanu ekipu.

Stoper zagrebačkog Dinama, koji je u karijeri igrao za Melbourne Knighs, Hamburg, Herthu i Hoffenheim, uvrstio je u svoju idealnu ekipu i reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

"Kada je u pitanju najbolja fudbalska ekipa današnjice, ja bih u nju uvrstio slijedeće igrače: Na gol bih stavio Gianluigija Buffona, u odbrani bi bili Jordi Alba, Carlos Puyol, David Luiz i Darjio Srna. U veznom redu bi se našli Andres Iniesta, Xavi, Messi i Cristiano Ronaldo, a u napadu Radamel Falcao i Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti