Šimunić uskače u odijelo i postaje selektor

HNS ga nije zaboravio

Šimunić uskače u odijelo i postaje selektor

Proslavljeni hrvatski fudbaler Josip Šimunić uskoro započinje samostalnu trenersku karijeru.

Otkako je 2015. godine stavio tačku na svoj igrački staž, Joe se okrenuo trenerskom poslu i jedno vrijeme je bio pomoćnik Anti Čačiću u reprezentaciji Hrvatske, no sada počinje raditi samostalno.

Hrvatski fudbalski savez će, kako prenose mediji iz susjedstva, postaviti 41-godišnjeg Šimunića na mjesto selektora tamošnje U19 reprezentacije, koja u proteklom periodu pod vodstvom Splićanina Ivana Gudelja nije "funkcionisala najbolje".

Gudelju se ponajviše zamjerao odabir igrača, jer je, kroz prvu rundu kvalifikacija i elitno kolo, minutažu imalo čak sedam igrača iz dalmatinskih klubova – Palaversa, Šego, Pršir, Vušković, Kreković, Blagaić iz Hajduka, plus Bulat iz Šibenika.

Šimunić je, kao što je poznato, sin hrvatskih iseljenika iz Australije i noseći jedanaest godina 'kockasti' dres ostavio je veliki trag. Iza sebe također ima i bogatu igračku karijeru tokom koje je, između ostalog, igrao za Dinamo, Hamburger SV, Herthu i Hoffenheim.

Od hrvatskih legendarnih fudbalera s reprezentacijom također radi i Robert Jarni, on je zadužen za U20 momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi