Šimunić: Zovu me iz BiH, ali mogu igrati i u jačim ligama

Fudbaler Dinama

Šimunić: Zovu me iz BiH, ali mogu igrati i u jačim ligama

Josipu Šimuniću za dva dana ističe ugovor sa zagrebačkim Dinamom, a kako stvari stoje, još uvijek neće okačiti kopačke od klin.

Iskusni 36-godišnji defanzivac to je potvrdio i u razgovoru za njemački Kicker, kazajući da će i dalje nastaviti sa nogometom. 

"Nadam se da ne, bit ću slobodan igrač 31. januara, prvi put nakon 20 godina, tad ću razmisliti u miru i nadam se nastaviti s nogometom“, kazao je Šimunić.

Šimunić se u posljednje vrijeme mnogo povezivao sa Širokim Brijegom, ali od dolaska u Premijer ligi BiH neće biti ništa.

"Zovu me iz Kine, Arabije i iz BiH, ali uz dužno poštovanje, smatram da sam još dovoljno dobar za jače evropske lige. Bio sam kapiten Dinama posljednje dvije godine, želio bih još jednom osjetiti adrenalin igranja na velikom stadionu."

Tokom razgovora popularni Joe osvrnuo se i na kaznu za širenje rasne mržnje.

"To je jako tužan dio moje karijere, ali još sam na sudu. Predao sam novu žalbu Saveznom sudu u Švicarskoj, ići ću čak i na Evropski sud za ljudska prava u Strasbourg bude li potrebno. Nije bitan iznos kazne, nego moje ime. Nisam učinio ništa loše. Usklik 'Za dom' ustaše su prisvojili za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali u Hrvatskoj se koristi od 1566. i to su potvrdili profesori povijesti. Ja sam svjetski čovjek i nemam veze s fašizmom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti