"Šimunović i Boyata su bili katastrofalni, Celtic mora dovesti stopera"

Kritike nakon visokog poraza

"Šimunović i Boyata su bili katastrofalni, Celtic mora dovesti stopera"

S. Mlaćo

Nogometaši Celtica u nedjelju su poraženi od Heartsa sa 4:0, te je to bio poraz aktuelnog škotskog prvaka nakon 69 pobjeda.

Hearts je potpunio razbio Celtic, a naravno igrači Celtica našli su se na meti velikih kritika. Posebno se to odnosi na odbranu tima Brendana Rodgersa koji čini i bh. nogometaš Jozo Šimunović.

Tom McManus, nekadašnji reprezentativac Škotske, danas komentar na BBC, kazao je da je Šimunović u paru sa Davidom Boyatom bio katastrofalan.

"Rodgers sa ovakvim timom ne moće napraviti uspjeh i ostvariti cilj. Tokom januara mora potražiti stopera koji je bolji od ovih što ima", jasan je bio McManus.

I pored neočekivanog poraza Celtic je ostao na lideri na tabeli škotskog Premiershipa sa 41. osvojenim bodom, dva više u odnosu na drugoplasirani Aberdeen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi