Šimunović: Priču oko reprezentacije BiH moram zaboraviti

Defanzivac Celtica

Šimunović: Priču oko reprezentacije BiH moram zaboraviti

Ime Joze Šimunovića posljednjih mjeseci se mnogo provlačilo u bh. javnosti. Odbrambeni fudbaler Celtica je bio dao riječ da će igrati za Bosnu i Hercegovinu, zemlju iz koje potiču njegovi roditelji, a iako se jednom i odazvao na poziv, odlučio je kasnije svoju odluku promijeniti.

Šimunović je saopštio kako ne želi igrati za Bosnu i Hercegovinu, smatrajući kako to ne bi bilo pošteno jer je u njegovom srcu Hrvatska, a svoje odluke se još jednom dotakao. U razgovoru za škotske medije Šimunović je priznao mu nije bilo lako, no da je iz svega izašao kao jači čovjek.  

"Bila je to teška odluka za mene, ali donio sam je samostalno i kao čovjek sam sigurno jači. Svaki igrač ima svoje uspone i padove, to treba prihvatiti. Obavio sam razgovor i sa bh. selektorom Robertom Prosinečkim i sve je bilo u redu. Sada moram to zaboraviti i krenuti naprijed", izjavio je Šimunović.

Dodao je Šimunović je da je u ovom momentu fokusiran na Celtic, s kojim sljedeće sezone želi osvojiti trostruku krunu, te napraviti iskorak u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi