Sin legende NBA lige novi saigrač Nedžada Sinanovića

Patrick Ewing u Valladolidu

Sin legende NBA lige novi saigrač Nedžada Sinanovića

Midhat Šljivak

Ekipa Valladolida za koju nastupa bosanskohercegovački reprezentativac Nedžad Sinanović, blizu je dovođenja Patricka Ewinga mlađeg.

Ewing mlađi, je sin legendarnog centra New York Knicksa, Patricka Ewinga, a ovu sezonu je počeo u košarkaškoj Bundesligi, gdje je u dresu Telekom Baskets Bonna prosječno bilježio 11,5 poena uz 6,1 skok po meču.

Međutim iako je imao dobru minutažu, Ewing se odlučio na odlazak iz Njemačke, a sada je gotovo sve dogovorio sa Valladolidom, gdje bi trebao ostati do kraja sezone.

Ewing (203cm, 28 godina), je završio univerzitet Georgetown kao i njegov otac, a 2008. godine je izabran na NBA draftu kao 43. pik od strane Sacramento Kingsa, no nikad nije ostvario bitniju ulogu u NBA ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti