Sin trenera Slobode otkrio: Odbio sam veliki Milan

Potpisao za najveći švedski klub

Sin trenera Slobode otkrio: Odbio sam veliki Milan

Da jabuka ne pada daleko od stabla pravi je dokaz Adi Nalić. U pitanju je unuk nekadašnje legende Slobode Mesuda Nalića i sin sadašnjeg trenera Zlatana kojem stručnjaci u Švedskoj predviđaju zapaženu nogometnu karijeru, a to su uostalom prepoznali i u tamošnjem velikanu Malmou. 

Nalić je prije nekoliko dana potpisao četverogodišnji ugovor koji će početi od 1. januara, a u ovaj slavni švedski tim je stigao nakon što je prethodno pružao zapažene partije u dresu Landskrona Boisa.

"Kada sam čuo da me Malmo želi, to je bio prilično lak izbor. Kao dijete bio sam na nekoliko Malmoevih utakmica. Pomislio sam kako bih volio igrati pred navijačima na ovome stadionu, to je bio moj san", pričao je 20-godišnji Nalić nakon što je tek stigao u novi klub.

No, ono što je malo poznato jeste da je ovaj talentovani nogometaš imao i ponudu Milana. Doduše, prije nekoliko godina, što je i otkrio govoreći za švedske medije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U prošlosti sam imao priliku trenirati za klubovima poput Fiorentine, Stuttgarta, pa i Milana. Čak mi je Milan i ponudio ugovor, međutim procijenio sam kako tada nisam bio zreo za taj potez. Osjećao sam da se mogu razvijati u Švedskoj i zato sam ostao. Da li sam dobro postupio ili ne, teško je reći, mada ne kajem se. Ali, nije bilo lako reći 'ne' takvom velikanu."

Za Malmo su, podsjećanja radi, ranije imali priliku igrati Anes Mravac i Jasmin Sudić koji je svojevremeno bio i na radaru Safeta Sušića. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Ja mislio ovo Ana Brnabić
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi