Sinanović razmontirao Barcelonu u prvom kolu ACB lige

Valladolid slavio protiv Barce

Sinanović razmontirao Barcelonu u prvom kolu ACB lige

Midhat Šljivak

Šest utakmica 1. kola španske ACB lige odigrano je danas, a najveće iznenađenje se desilo u Barceloni gdje je aktuelni prvak poražen od Valladolida rezultatom 78:71. U gostujućem sastavu briljirao je bh. reprezentativac Nedžad Sinanović.

Nakon prvog poluvremena činilo se kako će Barcelona ostvariti sigurnu pobjedu (42:30), ali u nastavku sjajna igra Valladolida. Na krilima našeg Nedžada Sinanovića, koji je bio nezaustavljiv za centre Barcelone, su u potpunosti okrenuli utakmicu, te su zasluženo slavili pobjedu.

Sinanović je ubacio Barceloni 28 poena, te je imao 10 skokova uz ukupnu valorizaciju 31. Kod Barce Ingles je ubacio 18 poena.

Caja Laboral je poražena bez većih problema u Zaragozi 88:75, dok je u jednom od derbija kola, Gran Canaria savladala Bilbao 65:59. Estudiantes koji je ostao u ligi zahvaljujući odustajanju nekih ekipa, u novu sezoni je krenuo ubjedljivom pobjedom nad Lagunom 101:85, a ubjedljiv gostujući trijumf upisala je Murcia nad Cajasolom 93:77.

Valencia je bez problema savladala Fuenlabradu 93:65.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.