Kad je bio u BiH, Mihajlović je plakao kao malo dijete: "Kad sam to vidio..."
FOTO: EPA

To je izjavio i u jednom od mnogobrojnih intervjua

Kad je bio u BiH, Mihajlović je plakao kao malo dijete: "Kad sam to vidio..."

Haris Zilić

Tužna vijest je danas pogodila fudbalski svijet. U 53. godini nakon duge borbe sa leukemijom preminuo je legendarni fudbaler i trener Siniša Mihajlović. Siniša Mihajlović bio je zaista veliki borac i ovo su šokantne vijesti koje su uzdrmale cijeli nogometni svijet.

Za mnoge ljubitelje fudbala s ovih prostora Mihajlović je bio veliki majstor na terenu.

Posebno se izdvajaju njegovi slobodni udarci, monogi su mišljenja da je najbolje izvodio slobodnjake u svijetu fudbala.

Znao je Mihajlović iz slobodnih udaraca postići i hat-trick što se svakako pamti u svijetu fudbala.

Legendarni Mihajlović je tokom svoje karijere posjećivao i Bosnu i Hercegovinu, a jednu posjetu je poaebno pamtio.

Oglasi

To je bio odlazak u Međugorje, što je i opisao u jednom od mnogih intervjua za italijanske medije.

"Kada sam prvi put došao u Međugorje, plakao sam kao dijete, nisam mogao zaustaviti suze. Osjetio sam se jačim. Više sam bio taj dan čovjek nego ikada u životu", rekao je Mihajlović jedne prilike za poznatu Gazzetta dello Sport.

Mihajlović je psojetu Međugorju imao 2009. godine, a deset godina kasnije u ovo hercegovačko mjesto dolazila je i njegova supruga Arriana Mihajlović kako bi se pomolila za njegovo zdravlje.

Karijeru je Mihajlović počeo u Borovu, a nakon toga otišao je u Vojvodinu. Iz Vojvodine je prešao u Crvenu Zvezdu, sjajne partije tamo odvele su ga u Italiju.

Dvije godine je proveo u Romi, a zatim otišao u Sampdoriju gdje je nastupao čak četiri godine, a zatim je prešao u Lazio.

Karijeru, onu igračku, završio je u Interu 2006. godine, a onda se okrenuo trenerskom poslu, koji je počeo kao pomoćnik upravo u Interu.

Prvi samostalni posao dobio je u Bologni, a zatim je vodio Cataniu, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriu, Milan, Torini, Sporting, a zadnji posao imao je u Bologni.

Top Komentari

koraj
Jedino je tad, mozda, i bio covjek. Ostalo je bio cetnik!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi