Mnogi ne bi mogli s penala: Hat-trick iz slobodnjaka Siniše Mihajlovića
Siniša Mihajlović je na jednoj utakmici pogodio tri puta iz slobodnog udarca.

Otišao je najveći

Mnogi ne bi mogli s penala: Hat-trick iz slobodnjaka Siniše Mihajlovića

Eldar Ganibegović

Fudbalski svijet danas je pogodila vijest da je nakon duge borbe s leukemijom preminuo Siniša Mihajlović. Čovjek je to koji je imao blistavu karijeru i važi za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena.

Danas nas je napustio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena, Siniša Mihajlović.

Karijeru je počeo u Borovu, igrao još za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lazio i Inter.

Godine 1999. bio je fudbaler godine u Jugoslaviji, s Crvenom zvezdom je 1991. godine osvojio Ligu prvaka i Internacionalni kup, s Interom i Lazijom bio je prvak Italije, s Vojvodinom i Zvezdom prvak Jugoslavije, a tu su još i brojni trofeji osvojeni s Interom i Lazijom.

U karijeri je odigrao 455 utakmica na kojima je postigao 69 golova i upisao 55 asistencija. 

Utakmica koja će se definitivno pamtiti je meč 13. decembra 1998. godine kada je s Lazijom s 5:2 slavio protiv svog bivšeg kluba, Sampdorije.

Mihajlović je na toj utakmici napravio historijski podvig i postigao hat-trick - iz slobodnih udaraca. 

Mnogima bi to bilo teško postići i da imaju tri penala, no on je to izvodio s lakoćom i u razmaku od 29. do 52. minute postigao tri gola iz slobodnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Detalje s te utakmice pogledajte klikom OVDJE

Takav podvig više niko nije ponovio, a Mihajlović je do današnjeg dana ostao, po mišljenju mnogih, najbolji izvođač slobodnih udaraca u historiji.

Top Komentari

dsimic
Svaka čast urednici što ste izbrisali one gnusne komentare iz priloga gore,vezanog za Mihajlovića.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti