Stevanović se "kilometarskom" objavom oprostio od Grbavice: Dvije želje su mu neostvarene

Defanzivac više nije član Željezničara

Stevanović se "kilometarskom" objavom oprostio od Grbavice: Dvije želje su mu neostvarene

A. Čaušević

Siniša Stevanović više neće nositi dres Željezničara nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa sarajevskim klubom.

Stevanović je na Grbavici igrao proteklih pet i pol godina, zbog svoje borbenosti i zalaganja postao je omiljen kod navijača.

Od popularne Doline ćupova se oprostio poprilično dugačkom objavom na društvenoj mreži Instagram gdje je između ostalog naveo da su mu ostale dvije neostvarene želje.

Stevanović je svim srcem želio postati prvak BiH, ali je umjesto toga nekoliko puta bio viceprvak. Isto tako imao je silnu želju da nosi kapitensku traku, ali se to na njegovu žalost nije ispunilo.

Uh....nisam mislio da će ovo biti baš ovoliko teško. Kao neko ko je šest godina bio tu, obaveza i dužnost mi je da se obratim svim navijačima FK Željezničar i saopštim jednu od najtežih odluka u životu, a to je moj odlazak kao što već svi znate.

Ne volim oproštaje, i dalje ne želim da vjerujem da je ovo jedan njih. Žao mi je što sam jedan od onih koji napuštaju klub iako mi je bila želja da svoju karijeru okončam baš ovdje, sa ovim grbom. Jer taj grb je moj ponos i bio mi je važniji od broja i prezimena na leđima.

Oglasi

Možda nisam bio najbolji, možda nisam ispunio sva vaša očekivanja, ali sam do posljednjeg minuta za sveti dres igrao onako kako sam vjerovao - da je Željo moj a ja njegov.

Ostale su mi dvije neostvarene želje, to su titula i traka oko ruke koje bi upotpunile moje bitisanje u klubu.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim saigračima, trenerima, članovima uprave, svim uposlenicima kluba kao i predstavnicima medija na svih ovih šest godina, a posebno hvala svim navijačima, mom "jugu" i "Manijacima" koji su me naučili šta znači: Jednom Željezničar, uvijek Željezničar", poručio je Stevanović.

Tokom dana se od iskusnog srbijanskog defanzivca oprostio i klub sa Grbavice. 

Oglasi

"Nakon pet i pol godina Siniša Stevanović neće igrati u Željinom dresu koji je nosio s ponosom, emotivnom vezom i koji je uvijek bio natopljen znojem i nerijetko prekriven blatom. Za Plave je ukupno odigrao 142 utakmice.

Klub se zahvaljuje Stevanoviću na značajnom doprinosu u našem dresu, profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju Želje na terenu i van njega. Vrata Grbavice su uvijek otvorena za Sinišu Stevanovića, "shortya" i velikog Željovca. Hvala i sretno", poručili su Plavi.

Prekaljeni desni bek će karijeru nastaviti u Mornar iz Bara koji se takmiči u najjačem rangu crnogorskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je ranije igrao za Partizan, Spartak, Novi Pazar i Željezničar srbijanskom defanzivcu će Mornar biti peti klub u karijeri.

Stevanović će sigurno predstavljati pojačanje za ambicizonog prvoligaša koji je ranije doveo u svoje redove Marka Ćetkovića koji je jedno vrijeme bio član Sarajeva.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Sramota. Glumac koji je donio jeftine fazone iz Beograda i prodao ovim kvazi navijačima sa fb. Oni.koji znaju šta je nogomet reci će da je običan Glumac i nikakav igrač
11 14
user1596132192
Živio si ŽELJEZNIČAR
14 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi