Sinoć je Meksiko poslije šokantne završnice dobio šampiona i naravno nije moglo bez VAR-a

Monterrey slavio poslije penala

Sinoć je Meksiko poslije šokantne završnice dobio šampiona i naravno nije moglo bez VAR-a

A. Čaušević

Fudbaleri Monterreya postali su šampioni Meksika nakon što su u šokantnoj završnici i boljim izvođenjem penala savladali Americu. 

U prvom meču Monterrey je slavio sa 2:1, America je uzvratila identičnim rezultatom u revanšu, igrali su produžeci, a nakon toga i penali u kojim su snalažljiviji bili gosti s 2:4.

I u ovom susretu značajnu ulogu je odigrala VAR tehnologija uz čiju pomoć je poništen gol domaćim u 24. minuti pri rezultatu 1:0. Poslije lijepe kombinacije mrežu gostiju je zatresao Roger Martinez.

Navijači na tribinama su slavili, a onda je sudiji Cesaru Ramosu stigao poziv iz VAR sobe. Arbitar je nakon pregledanja snimka odlučio poništiti gol jer je rukom igrao Richard Sanchez.

Bez obzira na poništeni gol America je nastavila s napadima i do drugog gola je stigla u 40. minuti preko upravo preko Sancheza. Monterrey je preko Funesa u 75. minuti smanjio na 2:1 što je značilo da će se igrati produžeci.

Penal lutrija otišla je na stranu gostiju koji su slavili sa 4:2 i tako stigli do pete titule osvajača Lige MX u klupskoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi