Sinoć je osvojio novi naslov prvaka sa Barcelonom, a danas je najavio da napušta katalonski tim

Nije zadovoljan statusom u klubu

Sinoć je osvojio novi naslov prvaka sa Barcelonom, a danas je najavio da napušta katalonski tim

S. Pašalić

Barcelona je sinoć pobjedom protiv Levantea od 1:0 stigla do nove titule prvaka Španije.

Golom sjajnog Lionela Messija u 62. minuti Barcelona je i konačno riješila sve dileme oko naslova i sada se može posvetiti nastupu u Ligi prvaka.

Dan nakon osvajanja nove titule, golman Barcelone Jasper Cillessen potvrdio je kako namjerava napustiti Camp Nou ovog ljeta.

30-godišnji Cillessen je bio zamjena prvom golmanu Barcelone ter Stegenu od dolaska iz Ajaxa 2016. godine te je redovno nastupao u Kupu Kralja, ali sa samo 28 nastupa za katalonski tim Cillessen je odlučan u namjeri da potraži sreću u nekom drugom klubu jer želi redovno da igra.

"Prvo ću otići na odmor i onda se nadam da ću imati novi klub u kojem mogu igrati, jer želim igrati", rekao je Cillessen jednoj holandskoj televiziji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako Cillessen nije uspio postati redovan u ekipi Barcelone i dalje je preporučio igraču Ajaxa Matthijsu de Ligtu da se pridruži saigraču Frenkieu de Jongu u Barceloni ovog ljeta.

"Znam da dolazi Frenkie de Jong, ali da li je stvar u De Ligtu istinita? U svakom slučaju, ako imate priliku otići u Barcelonu, morate to iskoristiti.", dodao je Cillessen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije