Sinoć je u Francuskoj dosuđen penal koji će vam potvrditi da niste znali sva pravila nogometne igre

Postoji i objašnjenje

Sinoć je u Francuskoj dosuđen penal koji će vam potvrditi da niste znali sva pravila nogometne igre

Sinoćnjim susretom između Nice i Lyona zaključena je osmina finala Kupa Francuske. 

U dalju fazu plasirala se ekipa Lyona koja je tako postala posljednji četvrtfinalista. Lavovi su do trijumfa došli golom s bijele tačke u 93. minuti, a konačan rezultat susreta glasio je 1:2.

Ipak, ono što je daleko zanimljivije od svega navedenog je način na koji je dosuđen penal za goste. Naime, štoper domaćih Dante faulirao je van granica igrališta igrača gostujuće ekipe, a glavni sudac pokazao je na bijelu tačku.

Aouar je kasnije bio precizan s 11 metara za veliko slavlje gostiju, a mnogi su tada shvatili da zapravo i nisu poznavali sva pravila nogometne igre. Kako je moguće da je penal mogao biti dosuđen ukoliko je igrač fauliran van granica igrališta?

Praviolo kaže sljedeće:

"Ako igrač napusti teren za igru kao dio igre i napravi prekršaj protiv drugog igrača, igra se nastavlja slobodnim udarcem na graničnoj liniji, na mjestu najbližem prekršaju; u slučaju prekršaja za izravni slobodni udarac dosuđuje se kazneni udarac ako se to mjesto nalazi unutar počiniteljevog kaznenog prostora".

Pogledajte i sami kako je to sve izgledalo:

Top Komentari

Plavi_Strumf
Pa dobro ovo zna dosta raje, jer npr iza gola te pukne neko stocem, logicno da ce penal svirat, nece korner haha
2 4
anes3000
Hahahahaha nismo ba mi sve kontali ako se tako faul napravi onda se samo dosudi korner. HVALA SPORTSPORT SVAKI DAN NAUCIM NESTO NOVO.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi