Sinoć su svi na Wembleyju "buljili" u Vardyjeve kopačke

Nike ga razočarao

Sinoć su svi na Wembleyju "buljili" u Vardyjeve kopačke

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske sinoć je na Wembeyju remizirala protiv Italije (1:1) u prijateljskoj utakmici.

Engleska je sredinom prvog poluvremena povela sa 1:0, a mrežu Donnarumme zatresao je Jamie Vardy. Upravo je napadač Leicestera danas glavna tema u engleskim medijima zbog kopački koje je sinoć nosio.

Naime, Vardy ima ugovor s Nikeom do kraja ove sezone, ali je krajem januara prestao da nosi kopačke koje ova kompanija dizajnira za njega. Vardy se razočarao dizajnom kopački koje je dobio, pa je odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

Nakon toga Vardy je poručio da mu više ne trebaju slati kopačke, te da će on sam birati u čemu će igrat. Tako je bilo i sinoć kada su mnogi bili iznenađeni kopačkama koje Nike dizajnira u čast Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi