Kad je odlazio u penziji Ferguson se izvinio samo dvojici igrača

Evra i Carrick otkrli detalje

Kad je odlazio u penziji Ferguson se izvinio samo dvojici igrača

A. Čaušević

Punih je osam godina kako se za mnoge najbolje trener u historiji penzionisao. Sir Alex Ferguson je na današnji dan 2013. godine objavio da odlazi s klupe Manchester Uniteda. 

Patrice Evra i Michael Carrick su se prisjetili tog dana kazavši kako im je Ferguson prethodno obećao da će raditi još deset godina, a umjesto toga stigla je potpuno iznenađujuća odluka.

"Dvije sedmice prije penzionisanja mediji su pričali da bi se Ferguson mogao povući, a on mi je rekao: 'Patrice, nikad se neću povući, bit ću ovdje još deset godina'", kazao je Francuz u podcastu Manchester Uniteda.

Evra tvrdi da je Ferguson već tad u glavi imao ekipu Uniteda koja bi vladala i narednu deceniju. Iz Reala bi vratio Cristiana Ronalda, a iz Tottenhama doveo Garetha Balea.

"Siguran sam 99 % da ćemo dovesti Ronalda i Balea. Trebaju mi samo ta dva igrača da osvojim Ligu prvaka. 99 %", rekao je Ferguson Evri u jednom od razgovora.

Portugalac je ostao u Realu gdje mu se Velšanin pridružio, a u narednim godinama su u nekolio navrata pokorili fudbalsku Evropu i svijet.

Oglasi

Najemotivniji je svakako bio trenutak kada je legendarni škot saopštio igračima da odlazi u penziju. Bilo je to jer je bio potreban svojoj ženi.

"Došao je i rekao: 'Veoma mi je žao. Neki ljudi su rekli da se penzionišem prije nego što to sam kažem. Zato vidite sve ove kamere. Penzionišem se jer me treba moja žena", rekao je tada Ferguson.

"Šef je počeo da govori i ja sam bio uzbuđen. Rekao je da nije trebalo biti tako, da su igrači trebali prvi saznati. Kako je razočaran i da je primoran da im to kaže tek sada jer je vijest ranije procurila", prisjetio se Michael Carrick.

Prilikom saopštavanja vijesti da odlazi u penziju Ferguson se posebno izvnio dvojici igrača. U pitanju su bile novajlije Robin Van Persie i Shinji Kagawa kojim je to bila prva sezona na Old Traffordu.

Ferguson je vodio Crvene đavole 27 godina. Između ostalog osvojio je Ligu prvaka dva puta, 13 titula šampiona Engleske te FA Cup u pet navrata. Najuspješnija sezona mu je svakako 1998/99 kada je na Old Trafford donio trostruku krunu. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vela82
Niko nece biti vise ko Ferguson, United je bio prvak gotov svake godine zbog njega, svi treneri poslije njega nece napraviti ono sto je on napravio.
2 0
Manager
Za šta im se/zbog čega izvinio ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije