Glazer poslao otvoreno pismo navijačima Manchester Uniteda nakon protesta

Dao im obećanje

Glazer poslao otvoreno pismo navijačima Manchester Uniteda nakon protesta

E. Čaušević

Prošle nedjelje odgođena je utakmica Manchester United - Liverpool zbog protesta navijača na Old Traffordu.

Navijači Manchester Uniteda uspjeli su upasti na Old Trafford nekoliko sati pred meč protiv Liverpoola kako bi pokazali nezadovoljstvo načinom na koji se vodi ovaj klub.

Oni su najviše nezadovoljni potezima porodice Glazer koja je vlasnik ovog kluba, te su ljuti što je Manchester United bio jedan od klubova koji je pristao igrati u Superligi.

Zbog protesta navijača Uniteda na kraju je odgođen derbi protiv Liverpoola koji će se odigrati 13. maja, ali su napravili itekakav problem igračima koji će u svega pet dana odigrati tri utakmice.

Nakon protesta navijači su uputili pismo čelnicima kluba gdje su objasnili zbog čega su toliko nezadovoljni.

Također, na kraju su poručili da žele odgovor u roku od sedam dana, a danas se odlučio oglasiti Joel Glazer koji je poslao otvoreno pismo navijačima Manchester Uniteda.

"Dirnuli ste me dijelovima vašeg pisma u kojima ste objasnili zašto smo vas razočarali podrškom Superligi. Za to vam se najiskrenije izvinjavam. Želim van reći da sam svjestan vaše želje za promjenama i od sada ćemo imati konsultacije s vama prije donošenja vlažnih odluka za Manchester United", napisao je Glazer i dodao.

"Otvoreni smo za sve konstruktivne prijedloge i želimo s vama razgovarati o ulaganjima u Old Trafford, trening-centar i sve što možemo poboljšati u organizaciji utakmica. Meni i mojoj porodici je jako stalo do Manchester Uniteda i naš primarni cilj je i uvijek će biti borba za trofeje. Uspjeha nema bez ulaganja, a ulagat ćemo još više i to već ovog ljeta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ubrzo nakon toga ponovo su se oglasili i navijači Manchester Uniteda koji su odgovorili na Glazerovo pismo.

"Ovaj odgovor u teoriji i samo u teoriji može značiti početak drukčijeg pristupa klupskog vodstva prema navijačima nakon 16 godina tišine. Naše daljnje akcije temeljit će se na potezima, a ne na riječima klupskog vodstva jer smo previše puta do sada čuli samo prazne riječi. I dalje tražimo pravo glasa jednako onome porodice Glazer i od toga nećemo odstupiti", navodi se u njihovom saopštenju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
''Od sada ćemo imati konsultacije s vama prije donošenja vlažnih odluka za Manchester United" Ja komedije od članka braćo moja mila
6 2
AsmirM
Ja imam ideju da ova drzava jednom bude pravedna i da svi imamo dobre plate , hocel me sada drzava kaznit sto sam ovo napisao . Kao sto Uefa zeli kaznit ljude koji imaju drugaciju ideju od njihove.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti